Σε ζωντανή μετάδοση,η εξαθλίωση

2012-12-05 12:33

                                                           


 

Δημοσκοπήσεις, μετρήσεις, προβλέψεις. Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%.

Στο 6,5% το ΚΚΕ, στο 5,5 το ΠΑΣΟΚ και στο 14% οι φασίστες.
 

Κοινωνιολόγοι, δημοσκόποι, βουλευτές, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι και πολιτικοί επιστήμονες επιχειρηματολογούν πάνω στο μέγα μυστήριο, την άνοδο του φασισμού.
Σοκαρισμένοι παρακολούθησαν (ορισμένοι) κάτοικοι της χώρας τα γεγονότα.
( Κι όμως, «με τη βοήθεια της Παναγίας μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» ).

Σοκαρισμένοι άκουσαν (μερικοί) κάτοικοι της χώρας την είδηση ότι η Χρυσή Αυγή ζητά στοιχεία για τα αλλοδαπά παιδιά των παιδικών σταθμών.
(Κι όμως, «θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός» ).
 

Μετρήσεις, νούμερα. Ανεργία.

Σε ποσοστό: 25,1%. Σε ανθρώπους:            1.261.604 άτομα.
Νούμερα. Επανάληψη: Απ’ το 2,6% στο 43,9% σε πέντε χρόνια.

Με υπομονή και νηφαλιότητα παρακολουθήσαμε και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στα δελτία ειδήσεων. Παρακολουθούμε σε μαγνητοσκόπηση, τη σωτηρία της πατρίδας και την σκληρή διαπραγμάτευση. Δυσκολίες με τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, κόκκινες γραμμές και μπροστά μας ο τελευταίος κάβος.

Στη ζωντανή μετάδοση, η εξαθλίωση.
Παρατηρούμε (κάποιους) ανθρώπους με αγωνία να προσπαθούν να ορθώσουν ένα τείχος, μπας και φρενάρουν την ολοσχερή καταστροφή, δηλαδή την πλήρη επικράτηση του φασισμού.
Ο Συ.ριζ.α και το ΕΚΜ (ως αντιπολίτευση) ασχολούνται κυρίως με το μαγαζί τους (θεμιτό).
Για το ''φόνο'';; Απλά θα και όταν....

Από μένα συγχαρητήρια..

Στο μεταξύ ο φασισμός προχωρά. Απ’ τους παιδικούς σταθμούς πάει στο σχολείο.

Οι άλλοι, οι φιλελεύθεροι ή οι πιο μετριοπαθείς μιλάνε για αντιφασιστικό μέτωπο ή αντίδραση ενάντια στην ΧΑ, βάζοντας στο ίδιο μέτωπο τη ΔΗΜΑΡ που συγκυβερνά με τον tazer – Δένδια ή κρατώντας ρεσώ επειδή οι θρησκόληπτοι εμποδίζουν τον πολιτισμό να ανθίσει. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπάρξει αντιφασιστικό μέτωπο που δεν θίγει το τι συμβαίνει σήμερα στους εργασιακούς χώρους ή το ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στην κοινωνική εξαθλίωση. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να υπερασπιστεί κανείς «ατομικά δικαιώματα» βασιζόμενος σε μια νομικίστικη οπτική ή σε μια αφηρημένη επίκληση στον πολιτισμό και την μετριοπάθεια. Κακά τα ψέματα, ο ανθρωπισμός και η επίκληση στους θεσμούς δεν πιάνει ως επιχείρημα απέναντι στους (φανατικούς ή επιφανειακούς) οπαδούς του φασισμού. Όταν ο πληθυσμός εξαθλιώνεται δεν μπορείς να του μιλάς με μια υφ’ υψηλού οπτική που του υπενθυμίζει τα ιδανικά του πολιτισμού.

Τις προάλλες ο ''έγκριτος'' «το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί από απροσδιόριστες φυλές, οι οποίες ανεξαρτήτως προέλευσης, χρώµατος και θρησκείας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το έγκλημα».
(Τώρα θα ρωτήσετε πώς αντέχω να διαβάζω Πρετεντέρη;;Άσχετο).

Από 'κείνα και από τ'άλλα λοιπόν...πέσαμε από την σκάλα.
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Για πολλούς από εμάς είναι απείρως προτιμότερο να βλέπουμε “απροσδιόριστες φυλές” στους δρόμους αυτής της κωλοπόλης, από τις φάτσες των εθνικά σκεπτόμενων σκατόψυχων του κυβερνητικού φάσματος και ιδιαίτερα φασιστόμουτρων κάθε λογής. Αν επιμένεις να πιστεύεις αυτή την αδιανόητη παπαριά ότι για την κρίση και την συνεχιζόμενη εξαλθίωση μας (ντόπιων και ξένων) φταίει η εγκληματικότητα των ξένων, προτείνω να πας και εσύ στο κωλοχώρι σου και να μας αδειάσεις την γωνιά. Δεν χωράς ρε παιδί μου, τι να κάνουμε, μετρηθήκαμε και είμαστε ήδη πολύ. (Αν ποτέ η πείνα και η εξαθλίωση σε βάλει για πρώτη φορά να σκεφτείς να κλέψεις κανά σουπερ-μάρκετ μπας και την βγάλεις, θα είμαι ο πρώτος που θα προτείνει να σε κάνουμε σούμπιτο για στρατοπεδάκι συγκέντρωσης, δίπλα στην βρυσούλα της γιαγιάς και στο καμμένο δάσος της ελληνικής -πάνω από όλα- επαρχίας).

Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία ”συν-ελλήνων”, που μας καλούν επιμόνως να αναγνωρίσουμε πως ”υπάρχει πρόβλημα” και πως δεν έχουμε προτάσεις για τη ”λύση του προβλήματος”…είναι προφανώς αυτοί που μέχρι το 2009 δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την αισχρή εκμετάλλευση του φτηνού εργατικού δυναμικού των αλλοδαπών προλετάριων επί μία ολόκληρη εικοσαετία (από τις αρχές του 1990), αφού επάνω της έχτισαν τα φιαδρά μικροαστικά τους όνειρα…τώρα, που ξυπνήσανε απότομα, ζητάνε ”λύση του προβλήματος”…
 

Ε, λοιπόν, τη λύση την ξέρετε! Τουλάχιστον μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας…ζητώντας μας να σας ”λύσουμε το πρόβλημα”…

Ποιοι είμαστε εμείς, θα μου πεις; Εργάτες μας λένε, σε μια γλώσσα άλλη από αυτήν που καταλαβαίνετε…Τι; Δεν υπάρχουν εργάτες! Μόνο έλληνες αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και τα συναφή, που ζητάνε εδώ και τώρα ”λύση του προβλήματος”…

Μα τι λέτε, αθεόφοβοι!

Έτσι λοιπόν αυτοπροσδιοριζόμενοι ώς Εργάτες, στην ίδια γλώσσα που καταλαβαίνουν και χρησιμοποιούν τα ιερατεία αλλά και τα Χρυσά Αυγά, μας κατάταξαν στους “αισχρούς εκμεταλλευτές του φτηνού εργατικού δυναμικού των αλλοδαπών προλετάριων”
Οπότε το πρόβλημα το έχουμε μόνο εμείς οι αισχροί εκμεταλλευτές , μιας και το δημιουργήσαμε, και έχουμε και το θράσος να υποτιμάμε την νοημοσύνη τών σε μια άλλη γλώσσα αποκαλουμένων εργατών!

Θρίαμβος της λογικής!

Όσο υπήρχε χρήμα ή ψευδαίσθηση χρήματος, μια χαρά η ελληνική κοινωνία εκμεταλλευόταν το φτηνό εργατικό δυναμικό, περιορίζοντας τον ρατσισμό της στα όρια ενός χαβαλέ.
Μόλις οι μικρομεσαίοι απειλήθηκαν με φτωχοποίηση, οι από κάτω τους βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν λύσσα/μαχαίρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δυστυχώς το μόνο που ακούω και βλέπω είναι από την μεν δεξιά κινήσεις εντυπωσιασμού ,από την δε αντιπολίτευση μια θολή ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση, τύπου ευχολογίου,χωρίς καμία πρακτική εφαρμογή.

Κοινωνικό ρεύμα ριζοσπαστικό;
Mεγάλη κουβέντα γιά άλλη ώρα.

Φεύγω...πάω για ξύλα.